Како искључити Историју локација у Facebook и повећати време рада iPhone

У недавном ажурирању iOS – клијент Facebook, поправљена је тиха репродукција звука у позадини, због чега апликација сада троши нешто мање енергије.

Празна батерија iOS 9

Вести су, наравно, добре, али апликација је и даље превише прождрљива и можда је превише наивно ослањати се на инжењере Facebook и чекати док не покрену добро оптимизованог клијента.

Највећи извор познатих проблема са потрошњом енергије Facebook је функција надгледања ваше локације која ради чак и када се одјавите из апликације. Овај водич ће вам показати како да искључите функцију Историја локација како бисте спречили непотребну потрошњу енергије у овој апликацији захтеваној од ресурса.

Историја локација је опција подешавања која бележи историју ваших тачних локација са ГПС-а и других услуга геолокације iOS. Када је ова опција активна, Facebook прати где сте, чак и ако напустите апликацију.

Одлично, само ћу искључити историју локација, кажете. Проблем је, међутим, што се ова функција аутоматски омогућава када се користи опција Фриендс Неарби.

Ако немате функцију Пријатељи у близини или ако нисте љубитељ овога, искључите историју локација. Тада Facebook неће све време пратити вашу локацију и трошити батерију на њу. Ова функција је онемогућена у неколико корака.

Како онемогућити Историју локација у Facebook

1. корак: Покрените апликацију Facebook на уређају iPhone.

Корак 2: Кликните на дугме Још на дну.

Корак 3: Тапните на Фриендс Неарби.

Важно: Ако немате дугме Пријатељи у близини, ова функција, као и Историја локација, још увек нису доступне у вашем региону.

Корак 4: Додирните зупчаник.

Корак 5: Додирните Поставке локације.

Корак 6: Притисните прекидач да бисте искључили или укључили причу.

Следеће: Након искључивања историје локација, мораћете да промените приступ апликацији Facebook на своју локацију у Подешавањима са „Увек“ у „Никад“ или „Када користите“. То се ради на следећи начин.

Промените подешавања за приступ локацији iPhone

Корак 1: Покрените подешавања.

Корак 2: Идите на Приватност> Услуге локације> Facebook.

Корак 3: Кликните на „Никад“ или „Када користите програм“.

Facebook приступ локацији iPhone снимак екрана 001

„Ако нисте конфигурисали приступ Историји локација у подешавањима геолокације на Увек и онемогућили ову функцију у апликацији Facebook, тада не пратимо уређај у позадини“, наводи Facebook.

„Никада“ или „Док користим програм“

Ако изаберете „Никада“, заувек ћете решити проблем са овом функцијом: зауставиће свако праћење ваше локације у апликацији, а такође ће и све функције засноване на геолокацији Facebook бити онемогућене. На пример, не можете да додате своју локацију постовима, да користите оближње пријатеље или оближња места итд.

Као компромис, можете да укључите опцију „Док користим програм“ док користите програм, а затим се вратите на „Никад“.

„Када користите програм“ даје Facebook приступ вашој локацији само када су овај програм или било која од његових функција видљиви на екрану. „На овај начин Facebook помаже људима да пронађу места, ћаскају са пријатељима итд.“, Наводи се у опису.

Имајте на уму да је било случајева када Facebook је испробао прљаве трикове да задржи своју апликацију у меморији тако да ради у позадини чак и када је нисте користили.

Да бисте били сто посто сигурни, у поставкама локације изаберите „Никада“.

Надамо се да је овај пост био користан.

Ако имате неки од својих трикова за смањење потрошње енергије апликације Facebook, слободно их поделите у коментарима.

Rate article
Сајт о паметним телефонима, упутствима, саветима, оценама.
Add a comment